Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka policija uhitila je dvojicu braće (25 i 23 godine) koji su jučer napali dvojicu gostiju u jednom kafiću, pri čemu je stariji brat ubodima nožem teško ozlijedio jednog, a lakše drugog muškarca.


Policija, koja starijeg brata sumnjiči za pokušaj ubojstva, danas je izvijestila da su dvojica muškaraca (60 i 41 godina) jučer oko 15,15 sati sjeli na terasu kafića "Patria" u naselju Špansko, a preko puta njih sjedila su braća.

Vezani članci U Španskom izgorio automobil - 5 Buktinja usred noći: U zagrebačkom naselju Špansko na parkiralištu izgorio automobil Očevid prometne nesreće u Španskom - 3 Vozači bili pod utjecajem alkohola: U sudaru dvaju automobila u Španskom troje ozlijeđenih

Mlađi brat, vidno alkoholiziran, došao je potom do njihova stola i pitao ih zašto ga tako mrko gledaju, što su gosti ignorirali, ali ih je ovaj nastavio provocirati.

Ubrzo se u svađu uključio i stariji brat te je izbila tučnjava, a
60-godišnjak ga je udario pepeljarom u lice pa je ovaj izvadio nož skakavac i ubo ga u zatiljak glave, a 41-godišnjaka je oborio na pod i nožem ga ubo u bedro i stražnjicu.

Ozlijeđenima je liječnička pomoć pružena u KB Sestara milosrdnica i Klinici za traumatologiju gdje je utvrđeno da je 60-godišnjak teško ozlijeđen (ubodna rana u zatiljak s oštećenjem kosti lubanje), a 41-godišnjak lakše.

Braća su se nedugo zatim sami prijavili policiji koja ih je privela u postaju i nad njima provodi kriminalističku obradu.

Policija je izvijestila da je starijem bratu alkotestom izmjereno
2,61 promil alkohola u krvi, dok je mlađi bio toliko pijan da alkotest putem 'dregera' nije bio moguć.

Obojica su od ranije poznata policiji po kaznenim djelima zlouporabe opojnih droga.