Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog 6.000 kuna duga mučili ga pa prisilili na pljačku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posudba 6.000 kuna od krivih ljudi 33-godišnjeg je Riječanina koštala petodnevnog zatočeništva i zlostavljanja, među ostalim i elektrošokerom, sve dok nije pristao sudjelovati u pljački kako bi vratio dug, izvijestila je danas zagrebačka policija koja je uhvatila trojicu kamatara i iznuđivača.

Zbog protupravne naplate, razbojstva i poticanja na razbojstvo u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu privedeni su 32-godišnji Riječanin i dvojica 29-godišnjih Zagrepčana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spriječili ga zaštitar i radnik Zagreb: Zaskočili naoružanog lopova i bacili ga na tlo Slika nije dostupna Igrao rulet Na prijevaru 'osvojio' 42 tisuće kuna

Sve je počelo kada je prije godinu i pol dana 33-godišnji Riječanin došao u Zagreb i od jednog od osumnjičenih posudio 6.000 kuna, obvezavši se da će za mjesec dana vratiti 8.000 kuna.

Kada to nije učinio, osumnjičeni su ga počeli zvati i posjećivati, prijeteći njegovoj obitelji. U rujnu prošle godine 33-godišnjak je na njihov zahtjev došao u Zagreb, a potom su ga zatočili u vikendici izvan grada i pet dana fizički i psihički maltretirali. Nakon toga su ga odvezli u stan na području Susedgrada i zlostavljali sve dok nije pristao sudjelovati u pljački kako bi vratio dug.

Početkom ove godine ponovno su ga odvezli u stan u Susedgradu i izložili mu plan pljačke automat klub u Ulici Ivane Brlić-Mažuranić. Kada je 33-godišnjak odbio sudjelovati u zločinu osumnjičeni su ga počeli tući i zlostavljati elektrošokerom, nakon čega je Riječanin pristao, te je u ranim jutarnjim satima 8. siječnja, zajedno s jednim od trojice osumnjičenika, maskiran fantomkama opljačkao 200 tisuća kuna iz automat kluba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene