Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka policija uhitila je 40-godišnjeg kamatara koji je punih sedam godina iznuđivao 41-godišnjaka zbog 3000 eura duga.


Žrtva je od 40-godišnjaka 2002. posudila tadašnjih 2000 njemačkih maraka ni ne sluteći da će ga idućih sedam godina proganjati iznudivač po čijoj računici je dug narastao na 100.000 eura. Prilikom uzimanja pozajmice dužnik se obvezao da će kamataru vratiti 3000 eura, no kako to nije mogao učiniti 40-godišnjak mu je počeo prijetiti obitelji. Žrtva je potom pristala potpisati službenu izjavu o dugovanju, no iznos je porastao na 50.000 eura. Dio duga oštećeni, inače vlasnik privatne tvrtke, vraćao je u građevinskom materijalu i tehničkoj robi, a prodao je i automobil 'golf' koji je bio registriran na tvrtku.

Prijetnje obitelji

Vezani članci Alemka Markotić Muškarac prijetio Alemki Markotić i tražio da mu plati u kriptovaluti, policija ga uhvatila Policija, ilustracija ''Ubit ćemo tebe i tvoju obitelj'': Dvojac pritvoren zbog pokušaja iznude, pucali pištoljem u zrak

Nakon svega kamatar je podigao dug na 100.000 eura. Žrtva iznude to ne prihvaća pa ponovno počinju prijetnje obitelji, no, 41-godišnjak i tada ništa ne prijavljuje policiji. Sve do 8. prosinca kada mu osumnjičeni dolazi na adresu stanovanja i ponovo prijeti tražeći još novca, iako je u proteklih sedam godina dobio više od 200.000 kuna u novcu i u tehničkoj robi. Vidjevši da kamatar nema namjeru odustati od iznuđivanja žrtva je na kraju ipak odlučila zatražiti pomoć policije koja je po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičenog privela u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. Osumnjičeni je policiji od ranije poznat po krađama. (Hina)