Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zaplijenjena veća količina oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelatnici Policijske uprave požeško-slavonske pronašli su prilikom pretrage obiteljske kuće i automobila kod muškarca iz Čaglina veću količinu oružja i streljiva, što je, kako je rečeno na današnjoj tiskovnoj konferenciji, unatrag mjesec dana već druga veća zapljena oružja u Požeštini.

Glasnogovornik PU požeško-slavonske Željko Grgić rekao je da su 'nakon zaprimanja prijave za prijetnju te saznanja da je ista osoba s balkona svoje kuće već pucala u zrak iz vatrenog oružja, djelatnici policije, na temelju naloga Županijskog suda u Požegi, pretražili kuću i vozilo u vlasništvu 42-godišnjeg muškarca'.

Pročitajte i ovo Ukrasni svjetleći sob Drugi dan stiglo iznenađenje Ženi u Slavoniji ukrali soba pa je dočekala poruka: "Previše smo popili na Badnjak" Ilustracija U vrijednosti gotovo milijun eura Oduzeli stotine automobila alkoholiziranim vozačima: Sada ih poklanjaju

Tijekom pretrage pronađena je znatna količina oružja i minsko-eksplozivnih sredstava. Među ostalim, pronađen je jedan ručni bacač M 57, zatim jedna 'zolja', poluautomatska i automatska puška, trenutni tromblon, veće količine različitih bombi, dvadesetak ručno rađenih upaljača za bombe, barut te više od 400 komada različitog streljiva, rekao je dalje Grgić. 

Dodao je da će protiv muškarca iz Čaglina biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih stvari, te prekršajna prijava iz Zakona o oružju.

Čest pronalazak oružja i minsko-eksplozivnih stvari, kako je dalje naveo, potvrđuje činjenicu da još uvijek velik broj osoba u Županiji ima oružje zaostalo iz Domovinskog rata koje se drži po kućama, tavanima ili drugim prostorima. 

Prošle je godine bilo 135 oduzimanja minsko-eksplozivnih sredstava, a u osam mjeseci ove godine gotovo dvjestotinjak. Zbog pronalaska minsko-eksplozivnih tvari građani su ove godine već 50-ak puta pozivali pirotehničare.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene