Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zaplijenjen kamion sa stokom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U akciji suzbijanja sivog tržišta poljoprivrednih proizvoda sinoć je u Karlovcu zaplijenjen kamion koji je vozio junad s područja Vinkovaca i Županje u Split.

Već je kod utovara stoka bila sumnjiva i nakon tri dana praćenja kamion sa stokom sinoć je zaustavljen, rekao je glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede Mladen Pavić.

Pročitajte i ovo Mesnica - 4 Plaćamo sve više Poskupjela još jedna namirnica: U Europi gore od Hrvatske stoje jedino Rumunjska i Bugarska Krave u dolini Neretve - 2 PRIKUPLJAJU SE PODACI Tužiteljstvo utvrđuje što se događa s kravama i bikovima u dolini Neretve: ''Protiv vlasnika već provedeno nekoliko postupaka''

Na kamionu je bilo 26 junadi, dokumentacija je pronađena za 24 životinje, a pregledom je utvrđen čitav niz prekršaja.

Tako je na kamionu pronađen jedan uginuli bik te dva sa slomljenim nogama. Dva bika su imala samo po jednu ušnu markicu, za deset je utvrđeno da su ranije izlučeni iz uzgoja, jedan još prošle godine, a dva uopće nisu imala markice. Zanimljivo je i kako je na jednom biku ušna markica bila pričvršćena vijkom i maticom.

Cijeli kamion s pošiljkom je zaplijenjen, bikovi su jutros upućeni na klanje u Karlovac, a nakon što bude obavljen pregled mesa ono će biti donirano socijlnim ustanovama, kazao je Pavić.

Dodao je i kako će protiv vozača kamiona i vlasnika biti podnijete prekršajne i kaznene prijave.

Akcije suzbijanja ilegalnog prometa stokom i mesom, u suradnji s policijom, provodi Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene