Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijednost droge 300 tisuća kuna

Zaplijenjen 21 kilogram marihuane, uhićena tri dilera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je zaplijenila je 21 kilogram marihuane, vrijedne 300 tisuća kuna, prokrijumčarene iz Makedonije i uhitila trojicu dilera.

Za dvojicom dilera još se traga, rečeno je na konferenciji za novinare PU zagrebačke. Policija je krijumčarsku skupinu otkrila prateći dvojicu muškaraca u dobi od 26 i 33 godine sa zagrebačkog područja za koje se sumnjalo da već dulje vrijeme preprodaju marihuanu.

Pročitajte i ovo Sergej Trifunović procurili detalji Uhićen glumac Sergej Trifunović Ilustracija Kemiijski dodaci Dolaze iz iz podrumskih laboratorija, a mladi završavaju na psihijatriji zbog paranoje i halucinacija: Samo jedan ovakav joint može i ubiti

Njih dvojica su prije tri dana uhićeni na području Susedgrada nakon čega je u obiteljskoj kući 33-godišnjaka u naselju Brezje u Svetoj Nedjelji pronađen 21 kg marihuane pakiran u 82 paketa. U stanu mlađeg osumnjičenika u Španskom pronađena je manja količina marihuane i digitalna vaga.

Policijskom istragom potom je utvrđeno da je 33-godišnjak pakete marihuane 8. veljače preuzeo od 23-godišnjeg Makedonca koji je drogu skrivenu u Folksvagen pasatu prokrijumčario u Hrvatsku preko graničnog prijelaza Bajakovo. Sumnja se da su nabavku i krijumčarenje droge organizirala dvojica Makedonaca u dobi od 37 i 38 godina koji su boravili na zagrebačkom području, ali nisu bili nazočni primopredaji droge.

Idućeg dana 9. veljače ujutro prilikom izlaska iz Hrvatske policija je na Bajakovu uhitila 23-godišnjeg Makedonca. U njegovom automobilu s donje strane motora pronađen je paket s 304 grama marihuane koji je osumnjičenik previdio prilikom vađenja droge kod isporuke 33-godišnjaku iz Svete Nedjelje. Trojica uhićenih privedeni su istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda, a za dvojicom odbjeglih Makedonaca se traga. Policija sumnja da su oni pobjegli s novcem koji im je 33-godišnjak iz Svete Nedjelje platio prokrijumčarenu drogu.

Osumnjičeni 26-godišnjak od ranije je poznat zbog preprodaje droga, a 33-godišnjak zbog davanja lažnog iskaza. Makedonski državljani do sada nisu bili evidentirani u Hrvatskoj, izvijestili su na konferenciji PUZ-a.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene