Jaslice u Sinju (Arhiva. Miranda Cikotic/PIXSELL)
Jaslice u Sinju (Arhiva. Miranda Cikotic/PIXSELL)

U petak oko 23:30 sata nepoznati počinitelj zapalio je jaslice Betlehem u Sinju. Vatrogasci su požar ugasili iza ponoći.


U petak navečer gorjele su jaslice u parku na Šetalištu Alojzija Stepinca u Sinju koje su postavili članovi udruge Sinjski ferali, u okviru manifestacije ''Advent u Sinju''.

Vezani članci Požar u bolnici u gradu Piatri Neamtu Strava u Rumunjskoj: U požaru bolnice poginulo 10 pacijenata na respiratorima Požar u Primorskoj ulici u Zagrebu Drama u centru: Gorio stan u Primorskoj ulici u Zagrebu

Vatrogasci su dojavu o požaru dobili u 23:41 sati, a ugasili su ga u 00:10 sati. Na teren su izašli i službenici PP Sinj. Istražuje se tko je podmetnuo požar, piše Ferata.hr.

''Ovo je stvarno za ne povjerovati. Sinoć smo se svi skupa potrudili i uredili park, a tijekom noći netko je zapalio Betlehem, kojeg je danima radila naša članica Anđelka Vučković. Sve ostale figure su ostale netaknute. Ne znam kome može pasti na pamet ovako nešto napraviti. Ovdje nije riječ o materijalnom, već o emocionalnoj šteti'', kazao je Damir Alebić Žane koji je prvi od članova udruge Sinjski ferali u subotu ujutro posjetio Šetalište Alojzija Stepinca.

Sve koji imaju informacije o počinitelju mogu se javiit u policijsku postaju Sinj.