Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zapaljena likovna instalacija na Trgu bana Jelačića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Likovna instalacija akademskih umjetnica Ike Peraić i Tajane Šiždrak, koja je u sklopu festivala "Cest is d'Best" bila postavljena pokraj spomenika banu Josipu Jelačiću, zapaljena je u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Skoro četiri metra visoka konstrukcija od metala i platna, koju su umjetnice nazvale "Piramidalni dinamizator", imala je u svojoj unutrašnjosti ljuljačku koja je trebala poslužiti građanima kao zabava i "umjetnička terapija" za opuštanje.

Pročitajte i ovo Ukradena Banksyjeva antiratna instalacija u Londonu snažna antiratna poruka Ukrali instalaciju poznatog umjetnika kratko nakon postavljanja: Došla su dvojica, skinula je i nestala Slika nije dostupna Trg napokon dobio urbani štih Jinxi i TBF urbanom svirkom ugrijali duh promrzlih zagrepčana

Prema policijskim informacijama, nepoznati muškarac jutros je oko 3,30 sati, najvjerojatnije opuškom cigarete, zapalio komad platna na instalaciji nakon čega se vatra proširila. Policajac koji se našao na središnjem gradskom trgu vidio je počinitelja koji je ipak uspio pobjeći.

Festival Cest is d'Best, koji je počeo danas, nastavlja po planu. Do 17. lipnja na zagrebačkim ulicama i trgovima nastupit će više od 400 izvođača, a moći će se pogledati još pet, nezapaljenih, likovnih instalacija, poručuju organizatori.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene