Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Likovna instalacija akademskih umjetnica Ike Peraić i Tajane Šiždrak, koja je u sklopu festivala "Cest is d'Best" bila postavljena pokraj spomenika banu Josipu Jelačiću, zapaljena je u noći s nedjelje na ponedjeljak.


Skoro četiri metra visoka konstrukcija od metala i platna, koju su umjetnice nazvale "Piramidalni dinamizator", imala je u svojoj unutrašnjosti ljuljačku koja je trebala poslužiti građanima kao zabava i "umjetnička terapija" za opuštanje.

Vezani članci Slika nije dostupna Mladi iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva došli na susret s Papom Slika nije dostupna Jinxi i TBF urbanom svirkom ugrijali duh promrzlih zagrepčana

Prema policijskim informacijama, nepoznati muškarac jutros je oko 3,30 sati, najvjerojatnije opuškom cigarete, zapalio komad platna na instalaciji nakon čega se vatra proširila. Policajac koji se našao na središnjem gradskom trgu vidio je počinitelja koji je ipak uspio pobjeći.

Festival Cest is d'Best, koji je počeo danas, nastavlja po planu. Do 17. lipnja na zagrebačkim ulicama i trgovima nastupit će više od 400 izvođača, a moći će se pogledati još pet, nezapaljenih, likovnih instalacija, poručuju organizatori.