Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zapalio se iz dosade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sinoć se na igralištu Dječjeg vrtića u Sopotu zapalio četrnaestogodišnjak nakon što se polio razrjeđivačem koji je našao u grmlju. Dječak je zadobio teške ozljede glave, vrata i ruku, a trenutno se nalazi na intenzivnom odjelu Dječje bolnice u Klaićevoj ulici.

Dječak je jučer oko 15 sati na igralištu Dječjeg vrtića u Novom Zagrebu u Otrogovićevoj ulici s 13-godišnjim prijateljem otvorio limenku s nitro-razrjeđivačem, koji je prolio po podu drvene kućice na igralištu i zapalio.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izgorjela tri hektara Policija uhitila piromana koji je izazvao požar u blizini Knina Ilustracija palio na 3 mjesta Pronađen piroman koji je podmetao požare u okolici Dubrovnika

Dječak se pritom nepromišljeno polio njime i zapalio.

Vatra je zahvatila sintetičku zimsku jaknu, a zatim dječakovu glavu, ruke i prsa. Dječak ima duboke opekline lica, dijela glave s vlasištem, vrata, prsa i obje šake. Ozljede su u Bolnici za zaštitu majki i djece okvalificirane kao teške. Njegov prijatelj nije ozlijeđen, doznaje se od zagrebačke Policijske uprave. 

Kada je plamen buknuo, prijatelj koji je bio s njim odvukao ga je do blata i srušio na tlo kako bi ugasio plamen. 

Liječnik na intenzivnom odjelu kaže kako je dječaka spasilo to što je imao na sebi puno odjeće, pa ga je između ostalog jakna dosta zaštitila.

Njegov dvanaestogodišnji prijatelj Vinko nakon incidenta je u šoku došao kući i rasplakao se. 

Ozlijeđeni dječak, kažu Vinko i drugi prijatelji, često se volio igrati raznim pirotehničkim sredstvima, te upaljačima i šibicama. 

Jedino što je izjavio nakon nesreće bilo je kako se zapalio 'iz dosade'.

Nastradali dječak, inače živi s roditeljima i bakom u Sopotu, a pohađa sedmi razred osnovne škole 'Ivo Andrić'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene