Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sinoć oko 20,56 sati u obiteljskoj kući vlasnika koji je preminuo, u Nazorovoj 19, u selu Sopje nedaleko Slatine neočekivano je planuo požar da bi samo koji trenutak poslije mještani primijetili kako iz zapaljene kuće istrčava nepoznata osoba i sa sebe skida zapaljene dijelove odjeće.


Nepoznati čovjek ubrzo je nestao u automobilu koji ga je, stotinjak metara dalje od zapaljene kuće, očito čekao. O požaru u kojem je izgorjela unutrašnjost obiteljske kuće, u kojoj nitko nije živio, policija još nije izvijestila javnost, a prema neslužbenim izvorima sve ukazuje da se radi o namjernom zapaljenju tuđe kuće.

Vezani članci Ilegalni migranti Migranti i dalje pokušavaju ilegalno ući u Hrvatsku, na ovim je mjestima najveći pritisak: "Kad dođe toplije vrijeme, oni će vjerojatno kroz šumu..." COVID redar provjerava pridržavaju li se građani epidemioloških mjera Sinoć nije bilo pjevanja: Policija u centru Zagrebu kontrolirala krše li se mjere u kafićima. U studentskoj udruzi pronašli 64 osobe, jedna je bila pozitivna

U gašenju požara sudjelovali su vatrogasci DVD Sopje i profesionalni vatrogasci JVP iz Slatine koji su potvrdili kako su u svim prostorijama pronalazili zapaljene dijelove namještaja i odjeće, a u jednoj i prazan kanistar u kojemu je vjerojatno bilo gorivo s kojim je nepoznati palitelj izazvao požar.

Palitelj je na cesti, nedaleko zapaljene kuće, izgubio torbicu, kakvu mnogi nose vezanu oko struka, pa će po njezinom sadržaju policija vrlo vjerojatno otkriti njegov identitet.

Policija provjerava i ambulante i liječnike jer se sumnja da je palitelj prilikom potpaljivanja kuće zadobio opekotine zbog kojih bi mogao potražiti pomoć liječnika. (Agencija VLM)