Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog 1500 eura mita

Zagrebačkim gradskim inspektorima zatvor zbog uzimanja mita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inspektor zagrebačkog Ureda za gospodarstvo Darko Manojlović (58) i sanitarna inspektorica Stojka Nišević (62) nepravomoćno su danas osuđeni zbog primanja mita na godinu i pol te na osam mjeseci zatvora.

Sudac zagrebačkoga Županijskog suda Zoran Luburić proglasio ih je krivima zato što su od 30-godišnjeg vlasnika prodavaonice u zagrebačkom naselju Dubravi zatražili 1500 eura mita i uzeli robu vrijednu 1400 kuna kako bi mu izdali dozvolu za rad.

Pročitajte i ovo Ruski vojnici u rovovima Brutalno VIDEO Ne udovolje li Putinovim bolesnim idejama, ruske vojnike čeka jeziva kazna Što je korupcija? - 4 Rak-rana društva Građani na internetu mogu prijaviti korupciju, ali ne anonimno: "Svatko je to radio - to je normalno"

Naime, pri provjeri ima li prodavaonica tehničke uvjete za rad otkrili su neke nedostatke pa je Manojlović od vlasnika zatražio 1500 eura mita kako u zapisniku o očevidu ne bi naveo utvrđene nepravilnosti. Pritom je zajedno s drugooptuženom iz prodavaonice uzeo robu vrijednu 1400 kuna - dva pribora za jelo i dvije deke.

Žrtva korumpiranih gradskih inspektora istog je dana to prijavila USKOK-u i policiji, koja je navečer u kafiću na Jarunu uhitila inspektora Manojloviću dok je od vlasnika prodavaonice uzimao kuvertu sa 600 eura. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene