Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog ilegalne nabave i preprodaje oružja, eksploziva i streljiva, zagrebačka policija privela je 27-godišnjeg mladića i 25-godišnju djevojku te protiv njih podnijela kaznene prijave.


Sumnja se da je mladić ilegalno nabavljao veću količinu oružja, eksploziva i streljiva, a potom ga predavao djevojci radi daljnje preprodaje.

Vezani članci Policija na Bajakovu pronašla krijumčara (Foto: Dnevnik.hr) Kako je dolijao krijumčar koji je migrante ostavio da se utope: ''Sumnjivo se ponašao, vozač busa vidio je da se nešto događa'' Migranti u šatorima (Foto: Dnevnik.hr) Zaradili najmanje 700.000 kuna: Policija objavila detalje akcije u kojoj je uhićena skupina krijumčara ljudi

Policija ih je otkrila kad su željeli u Austriju paketom poslati strojnicu marke Thompson.

Prodaju strojnice Thompson mladić je dogovorio putem interneta sa zasad nepoznatom osobom iz Austrije. Strojnicu je, uz pomoć djevojke, zapakirao u kartonsku kutiju, na kojoj su naveli lažni sadržaj i ime pošiljatelja. Potom je ona pošiljku predala u poštu.

Naknadnim rendgenskim pregledom utvrđeno je da je u paketu strojnica.

FOTO: Policija zaplijenjenila pravi arsenal oružja, pronašli laboratorij za droge i uhitili dvojicu dilera

Nakon toga policija je pretražila njihove prostorije, pronašla i oduzela tri puške, dva pištolja, veću količinu streljiva, 200 grama TNT-a, prijenosno računalo i više mobitela, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Kriminalističko istraživanje zagrebačka je policija obavila u suradnji s krapinsko-zagorskom policijskom upravom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook