Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevarila sedam osoba

Zagreb: Ulazila u domove starijih i krala im novac i nakit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je uhitila dvadesetpetogodišnjakinju koja je od listopada prošle godine do kraja siječnja na prevaru ulazila u domove starijih osoba nudeći im razne usluge među kojima i masažu, te u trenucima njihove nepažnje krala novac i nakit.

Utvrđeno je kako je osumnjičena  žena prevarila sedam osoba na području Dubrave i Maksimira, stekavši njihovo povjerenje tako što bi im rekla da su dobili besplatnu masažu, nudila na prodaju odjevne predmete, aparate za masažu ili pak samo tražila čašu vode, izvijestila je zagrebačka policija.

Najčešće je ordinirala s još jednom ženskom osobom, a žrtve su ih puštale u stan ne sluteći o kakvim se drskim prevaranticama radi. Dok bi je jedna 'prodavala priču', druga bi osmotrila situaciju i krala po kući. Ukupna materijalna šteta tih krađa je oko 70 tisuća kuna.

>> Htjela usrećiti svojih 20 momaka pa krala po vlakovima

S obzirom da takve prevare nisu rijetke, policija savjetuje građane da ne puštaju nepoznate osobe u stan bez da se prethodno pouzdano ne uvjere o kome je riječ, kao i da traže na uvid službenu iskaznicu i ne nasjedaju na upornost navodnih prodavača 'povoljnih' uređaja za masažu, knjiga, posteljine, suđa, kućanskih uređaja ili pak onih koji traže milostinju.

Također, ne bi trebali dati do znanja da su sami u stani, a bilo bi dobro da zapamte kako su izgledale osobe koja su im došla na vrata ili zabilježe registraciju njegova vozila.

Osumnjičena u posljednjem slučaju predana je pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ilustracija Zbog radova Zatvara se dio prometne ulice u Zagrebu: Ovo su obilazni pravci Snimka nadzorne kamere - 2 Sretan kraj Običan dan na poslu Tihomiru se pretvorio u pakao: Kamere su sve snimile, uključila se policija, a pomogli su i građani

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene