Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za trećim razbojnikom se traga

Zagreb: Uhićena dvojica zbog razbojništvo nad Amerikancem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija je nakon kriminalističke istrage u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu sprovela 28-godišnjaka i 25-godišnjaka zbog razbojstva nad 24-godišnjim državljaninom SAD-a, a za trećim razbojnikom policija još traga, izvijestili su danas na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Policija je utvrdila da su trojica muškaraca počinila razbojstvo u četvrtak, 4. studenoga, oko 23,30 sati u Koturaškoj ulici, dok je 24-godišnji američki državljanin bio u osobnom automobilu škoda felicia američkih registracijskih oznaka. Policiji zasad još nepoznati razbojnik sjedio je na suvazačevom sjedištu, prislonio je pištolj na glavu Amerikancu i zatražio novac, kartice i PIN-ove kartica.

Pročitajte i ovo HGSS, ilustracija (Foto: HGSS) - 3 TRAŽILI GA HGSS I VATROGASCI Tragičan kraj velike potrage: Pronađeno beživotno tijelo američkog turista koji je nestao kod Omiša Dubrovačke zidine (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) - 1 Preživio pad, nalazi se u bolnici Američki turist pao s dubrovačkih zidina, policija istražuje okolnosti nesreće

Nakon što mu je predao 300 kuna i četiri kreditne kartice, nepoznati razbojnik je s osumnjičenim 28-godišnjim razbojnikom otišao do Importanne centra, a drugi osumnjičeni, 25-godišnji razbojnik, ostao je u automobilu s opljačkanim 24-godišnjim državljaninom SAD-a.

Za trećim razbojnikom se traga

U jednom trenutku Amerikanac je iskoristio nepažnju 25-godišnjeg razbojnika te pobjegao iz automobila do benzinske postaje u Miramarskoj ulici i nazvao policiju, opisavši im pljačkaše.

Dvojicu osumnjičenih, 28-godišnjaka i 25-godišnjaka, policija je uhitila u petak, 5. studenoga, a jučer, sprovela u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, gdje ih je 24-godišnji Amerikanac prepoznao. Uhićeni dvojac od prije je poznat policiji po imovinskim kaznenim djelima. Za trećim razbojnikom policija još traga. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene