Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka policija je nakon kriminalističke istrage u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu sprovela 28-godišnjaka i 25-godišnjaka zbog razbojstva nad 24-godišnjim državljaninom SAD-a, a za trećim razbojnikom policija još traga, izvijestili su danas na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi zagrebačkoj.


Policija je utvrdila da su trojica muškaraca počinila razbojstvo u četvrtak, 4. studenoga, oko 23,30 sati u Koturaškoj ulici, dok je 24-godišnji američki državljanin bio u osobnom automobilu škoda felicia američkih registracijskih oznaka. Policiji zasad još nepoznati razbojnik sjedio je na suvazačevom sjedištu, prislonio je pištolj na glavu Amerikancu i zatražio novac, kartice i PIN-ove kartica.

Vezani članci Kokain, ilustracija (Foto: Arhiva/Grgo Jelavic/PIXSELL) Nigerijac i Amerikanac krijumčarili kokain visoke kakvoće u Hrvatsku iz Malija, "pali" s kilogramom čistog Slika nije dostupna On je dao novu, mitsku dimenziju propuhu, papučama i - PUNICI

Nakon što mu je predao 300 kuna i četiri kreditne kartice, nepoznati razbojnik je s osumnjičenim 28-godišnjim razbojnikom otišao do Importanne centra, a drugi osumnjičeni, 25-godišnji razbojnik, ostao je u automobilu s opljačkanim 24-godišnjim državljaninom SAD-a.

Za trećim razbojnikom se traga

U jednom trenutku Amerikanac je iskoristio nepažnju 25-godišnjeg razbojnika te pobjegao iz automobila do benzinske postaje u Miramarskoj ulici i nazvao policiju, opisavši im pljačkaše.

Dvojicu osumnjičenih, 28-godišnjaka i 25-godišnjaka, policija je uhitila u petak, 5. studenoga, a jučer, sprovela u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, gdje ih je 24-godišnji Amerikanac prepoznao. Uhićeni dvojac od prije je poznat policiji po imovinskim kaznenim djelima. Za trećim razbojnikom policija još traga. (Hina)