Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka policija zaplijenila je 150 grama kokaina i 110 grama heroina te uhitila 11 osoba osumnjičenih za preprodaju i posjedovanje droge koju su skrivali u iznajmljenoj garaži u Novom Zagrebu i stanu u naselju Vrbani.


Riječ je o višemjesečnoj akciji u kojoj je uz heroin i kokain zaplijenjeno još 21 gram amfetamina, 51 tableta heptanona i manja količina marihuane. Za nabavu većih količine droge osumnjičen je 40-godišnjak koji je nedozvoljena opojna sredstva skrivao u garaži. On je, kako je danas izvijestila policija, osobno ili preko 36-godišnjeg suradnika drogu dalje prodavao. Najveći dio droge kupovao je 55-godišnjak za kojega je kokain i heroin dalje preprodavao 31-godišnji D. T. On je je jedini iz skupine u bijegu.

Vezani članci Pronađena droga, ilustracija Umjesto kita nasukao se – kokain: U Tihom oceanu pronađen brod bez posade i krcat drogom Akcija Faraon razbila lanac dilera (Foto: PU vukovarsko-srijemska)5 U Slavoniji razbijen lanac dilera kokaina i heroina, pritvoreno osam osoba

Zaplijenjena droga pronađena je u garaži i u unajmljenom stanu u Vrbanima u kojemu je neprijavljeno živio 55-godišnjak kod kojega je pronađen i pištolj za koji nema dozvolu. Od 11 uhićenih trojica su privedena istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu. Uz odbjeglog 31-godišnjaka prijavljeno je još osmero osumnjičenih koji su pušteni da se brane sa slobode. Među njima su i dvije žene, a u policiji kažu da je 10 osumnjičenih od ranije poznato po kaznenim djelima. (Hina)