Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mužjak i ženka jelena aksisa (Axis axis), koji su se jutros pojavili u Zagrebu, ulovljeni su i smješteni u Zoološki vrt u Zagrebu, izvijestila je veterinarka u Zoološkom vrtu Ingeborg Bata.


Kazavši da jeleni nisu u najboljem stanju, Bata je dodala da je lov za njih bio velik šok te da se još ne zna hoće li to za njih biti kobno. Istaknula je da jeleni nemaju težih ozljeda, prijeloma i sl.

Vezani članci Libanon: Pobjegli iz zatvora pa poginuli u sudaru - 3 Iz zatvora im pobjeglo 69 zatvorenika, uhićeno njih 15, jednoga u zatvor dovela majka - Petorica nakon bijega poginula u sudaru Slika nije dostupna Majmunica štapom onesposobila električnu ogradu

Ustvrdila je da su jeleni prije nego su pobjegli bili kod nekoga smješteni, a kao mogući uzrok bijega smatra jučerašnju oluju na zagrebačkom području.

Napominje da će mjerodavne ustanove pokušati naći njihove vlasnike, a ako to ne uspije, odlučit će što učiniti s jelenima. Smatra da bi se oni, nakon karantene, mogli priključiti matičnom stadu jelena u Zoološkom vrtu.

Policija još nije otkrila je li jelene netko ilegalno držao i kako su zalutali u grad.

U Zagrebu je jutros oko pet sati u blizini raskrižja Zagrebačke avenije i Golikove ulice u smjeru zapada kamion naletio na srnu i pregazio je.

>> Pregazio srnu usred Zagreba, ostali lane i srndać