Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nije ga poslao u bolnicu

Zagorski liječnik optužen zbog nesavjesnog liječenja: Pacijent umro od trovanja alkoholom

Liječnik stavlja jednokratne rukavice
Liječnik stavlja jednokratne rukavice Foto: DNEVNIK.hr
Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru podiglo je optužnicu protiv 26-godišnjeg liječnika jer je propustio organizirati prijevoz u bolnicu pijanog pacijenta iz Klanjca koji je naknadno preminuo zbog akutnog trovanja etilnim alkoholom.

Optužnica precizira da je 26-godišnjak kao dežurni liječnik 6. prosinca 2020. u Klanjcu došao na intervenciju i u alkoholnoj komi zatekao pacijenta kojem je pružio pomoć očistivši mu dišne puteve i stavivši ga u bočni položaj. No, potom je olako držeći da neće doći do pogoršanja pacijentovog zdravstvenog stanja, odlučio da ne treba dodatnu medicinska pomoć.

Pročitajte i ovo Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera Ilustracija Sumnjiva smrt zviždača Otkrio je opasne tajne velike kompanije: Sada je pronađen mrtav na parkiralištu

Iako je bio svjestan da pacijentovo stanje zahtjeva zbrinjavanje, 26-godišnjak je propustio organizirati adekvatno bolničko zbrinjavanje pijanog pacijenta i osigurati praćenje njegovog zdravstvenog stanja, dodaje se u optužnici podignutoj pred Općinskim sudom u Zlataru.

Tijekom idućih sati došlo je do pogoršanja pacijentovog zdravstvenog stanja te je, zbog akutnog trovanja etilnim alkoholom, preminuo, zaključuje tužiteljstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene