Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon samo jednog pčelinjeg uboda, 44-godišnjem Zadraninu nije bilo pomoći. Preminuo je u vozilu Hitne pomoći.


Samo jedan ubod pčele bio je smrtonosan za 44-godišnjeg Zadranina Marka Bulića. U vozilu Hitne pomoći, unatoč pokušajima reanimacije, Marko Bulić je preminuo. U zadarsku bolnicu primljen je bez vitalnih znakova, no pokušaj reanimacije je ponovljen i u bolnici, piše Slobodna Dalmacija.

Vezani članci Stravična nesreća kod Maslenice Mještani Gračaca tuguju: "Svi smo u šoku. Dvije sestre bile su njihova jedina djeca. Još ne možemo shvatiti što se dogodilo" Očevid, ilustracija Tragedija kod Zadra: U teškoj prometnoj nesreći poginule dvije djevojčice, otac i još jedna djevojčica teško ozlijeđeni. Objavljeno kako je došlo do nesreće

Liječnici su uočili i izvukli pčelinji žalac koji se nalazio na prijelazu obraza u vrat. No unatoč svim naporima, konstatirali su smrt , a uzrok smrti je anafilaktična reakcija zbog uboda pčele.

'Svi smo jako potreseni. Na milijun ljudi jedan će tako stradati. Marka sam poznavao godinama, lani se počeo baviti pčelama, košnice je planirao odnijeti na Dugi otok, zbog kadulje', rekao je Zdravko Škorput, dugogodišnji pčelar i predsjednik zadarske udruge pčelara 'Velebit'.

FOTO 'Obukao' na sebe pola milijuna pčela

'Zajedno smo radili, pčele bi nas ubole na četiri, pet mjesta po tijelu i nikada nam nije bilo ništa, osim natečenog mjesta uboda. No prema ovome što se sada dogodilo, o čemu sam detaljno obaviješten, Marku nije bilo spasa jer mu je pčela ušla ispod zaštitnog šešira i ubola ga u vrat, u arteriju blizu uha. Pčela neće ubosti ako nije ugrožena, a upravo se to, nažalost, dogodilo, ubola ga je jer je bila prignječena. Pčelinji otrov Marku je ušao direktno u krv i za nekoliko minuta mu je pozlilo', kazao je Zdravko Škorput.

'Samo minutu, dvije nakon uboda Marko je kazao da mu nije dobro. Otežano je disao, gušilo ga je u prsima. Hitna pomoć došla je za deset minuta, no u samo deset minuta Marko više nije mogao ni stajati ni sjediti. Ležao je, promijenjene boje kože, modar, natečen. I do dolaska Hitne pokušalo mu se pomoći reanimiranjem, u vozilu Hitne su ga oživljavali, no uzalud', dodao je Škorput.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook