Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija u gradskoj upravi

Zadar: Žele svoj novac, a odgovorne iza rešetaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je ušla u zadarsku gradsku upravu. Istražuje se tko je proglasio čak 58 ljudi nestalima te im nakon toga oduzeo zemlju i na njoj izgradio stanove.

Bivši gradonačelnici Božidar Kalmeta i Ana Lovrin, podsjetimo, negiraju optužbe da je išta u tom poslu bilo protuzakonito. Ali slučajem se, svejedno, počelo baviti i Državno odvjetništvo.

Pročitajte i ovo Božena Beber izbivala više od 24 sata Sretan kraj potrage: Nestala 80-godišnjakinja vratila se kući Potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić - 1 Iz minute u minutu FOTO/VIDEO Ocu osumnjičenog za ubojstvo male Danke određen pritvor, naložena obdukcija umrlog sina: Tijelo ubijene djevojčice traže dronovi

>> Zadar: Policija u gradskoj upravi zbog zemljišta na Višnjiku

'Nakon što je u medijima bilo objavljeno da se grad Zadar navodno nezakonito i nepravedno, protupravno uknjižio na pojedine čestice na području Višnjika. Državno odvjetništvo je u suradnji s policijom poduzelo određene izvide, kako bi se razjasnile sve relevantne okolnosti', rekao nam je Slobodan Denona, zamjenik županijskog državnog odvjetnika.

Izuzeto 50-ak stranica dokumenata

50-ak stranica dokumenata je izuzeto, ali još nije pokrenuta istraga. Berači maslina proglašeni su nestalima. Ukupno ih je 58. Zemljište je preprodano, izgrađeno je 220 stanova, a oni su, tvrde, dobili tek smiješno niske odštete.

Prije 25 godina vlasnici su ostali bez zemljišta, jer je ovdje trebao biti građen Tehnički školski centar. U međuvremenu izgrađen je stambeni kompleks, a Tehnička škola na novoj lokaciji svega 50-ak metara niže. Vlasnici smatraju da su ih lokalni političari prevarili kao malu djecu. Žele svoj novac, a odgovorne iza rešetaka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene