Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijski sud u Zadru proglasio je danas krivim 22-godišnjeg Elvisa Šopića iz Raštevića kod Benkovca za ubojstvo 30-godišnjeg zadarskog taksista Igora Ćustića te ga osudio na zatvorsku kaznu od 30 godina.


Riječ je o teškom ubojstvu počinjenom na osobito podmukao način. Osuđeni je 29. siječnja 2008. zatražio od taksista prijevoz do benkovačkog sela Korlata, a zatim kad je stigao u blizini navedenog sela s mjesta suvozača pucao u glavu taksistu iz skraćene lovčake puške. Nakon toga, kako bi prikrio zločin, otvorenim plamenom izazvao je unutar vozila požar u kojemu su u cijelosti izgorjeli automobil i tijelo taksista.

Pritvor do pravomoćnosti presude

Vezani članci Slika nije dostupna Elvis Šopić počinje izdržavati 12-godišnju kaznu zatvora Slika nije dostupna Šopićevu presudu zaboravili proglasiti pravomoćnom

Izričuči presudu predsjednik sudskog vijeća Boris Babić je odredio da se osuđenom Šopiću produlji pritvor do pravomoćnosti presude, a u zatvorsku kaznu mu se uračuna vrijeme provedeno u pritvoru. Također, sudac Babić je uputio oštećenu obitelj Čustić da svoje imovinsko-pravne zahtjeve traže u parničnom postupku. (Hina)