Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zadar: Kod terorista 250 grama plastičnog eksploziva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni sudac Županijskog suda u Zadru Vladimir Mikolčević odredio je istragu protiv dvojice hrvatskih državljana osumnjičenih za pripremu kažnjiva djela protudržavnog terorizma.

Nikola Vein (33) iz Zrmanje kod Gračaca i Tibor Fur (32) iz Donjega Srba od jučer su u jednomjesečnu pritvoru nakon uhićenja u noći s nedjelje na ponedjeljak, a kod Nikole Veina policija je pronašla 250 grama plastičnog eksploziva 'pentrita'.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku

Po riječima suca Mikolčevića istragom će se pribaviti vještački nalazi o naravi, dosezima i mogućim posljedicama uporabe pronađena eksploziva.

Prvoosumnjičeni Nikola Vein izabrao je odvjetnika Filipa Brdara iz Zadra, a drugoosumnjičenom Furu dodijeljen je odvjetnik po službenoj dužnosti Jakov Bačić iz Zadra, doznaje se od suca Mikolčevića.

Pritvor je osumnjičenicima jučer određen zbog opasnosti od bijega i mogućnosti da ponove kažnjivo djelo.

Veina je policija uhitila u nedjelju oko 23,10 sati u središtu Zadra i kod njega pronašla eksplozivnu napravu. Fur je Veina dovezao do Zadra, a kad je vidio da policija intervenira, pobjegao je automobilom, no zaustavljen je policijskom blokadom na obrovačkom području.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene