Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Nisu dostupni

Zadar: Kaznene prijave protiv dvojice zapovjednika JNA

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarska je policija nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja podnijela kaznene prijave zbog ratnog zločina protiv dvojice zapovjednika bivše Jugoslavenske vojske, koji su 19. studenoga 1991. godine zapovjedili oružani napad na selo Nadin u benkovačkom zaleđu.

Glasnogovornik Policijske uprave zadarske Elis Žodan potvrdio je kako je riječ je o bivšim pukovnicima bivše JNA, 55-godišnjem Crnogorcu Tripku Čečoviću i 64-godišnjem Benkovčaninu Zoranu Lakiću. Protiv obojice je zbog počinjenog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Sumnjiči ih se da su kao zapovjednici postrojba bivše JNA, zapovjedili oružani napad na Nadin koji je uslijedio dan nakon napada na Škabrnju. U agresorskom napadu jugo vojske na mjesto Nadin ubijeno je 14 hrvatskih državljana, dok su drugi mještani bili prisiljeni napustiti selo, nakon čega je njihova imovina opljačkana, a kuće i druge nekretnine zapaljene.

Budući da Tripko Čečović i Zoran Lakić trenutačno nisu dostupni hrvatskom pravosuđu za njima će biti raspisana međunarodna tjeralica, doznaje se u zadarskoj policiji. (Hina)

Pročitajte i ovo Droga - 4 Porast konzumacije u Zadru U skrivenom spremištu prevozio više od 1,5 kilograma heroina Ilustracija Kaznena prijava Palili i pljačkali kuće hrvatskih civila: Protiv dvojice bivših vojnika JNA podignuta optužnica za ratni zločin

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene