Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

M.K. čeka presudu zbog neovlaštenog korištenja tuđih osobnih podataka. Naime, optužen je da je na ime mladih poznanica otvorio profile na Facebooku i Iskrici te objavio njihove fotografije i brojeve mobitela, uz oglas za diskretna intimna druženja.


Na Općinskom sudu u Zadru održano je ročište protiv 27-godišnjaka kojeg se tereti a zloporabu i neovlašteno korištenje tuđih osobnih podataka. Međutim on se nije pojavio na sudu. Dostavio je liječničko opravdanje s dijagnozom iščašenog ramena.

Vezani članci Slika nije dostupna Evo kako jednostavno zaštiti privatnost na društvenim mrežama Slika nije dostupna Drakonski zakon: Rusija će blokirati Facebook, Twitter i Google?

Danas su na sudu svjedočili njegov otac i sestra koji su potvrdili da u kući imaju računala.

Naime, postoji osnovana sumnja da je na ime 23-godišnje i 22-godišnje poznanice, u siječnju prošle godine otvorio lažne profile na društvenim mrežama. Ondje je objavio njihove fotografije i brojeve mobitela, uz oglas za diskretna intimna druženja i razmjenu partnera.

Djevojke su ispričale kako su mladića upoznale preko njegove bivše djevojke te da su nekoliko puta zajedno izašli van. Nakon što su njih dvoje prekinuli, Kožul ih je, prema riječima djevojaka, optužio da su one krive za to.

Sudski vještak na suđenju u ožujku potvrdio je kako su lažni profili kreirani s telefona optuženikova oca s kojeg je mladić pristupao internetu. Na ime djevojka, prema optužnici, kreirao je pet lažnih profila, dva na Facebooku i tri na Iskrici.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.