Ilustracija (Pixsell, Stringer)
Ilustracija (Pixsell, Stringer)

Očuh djevojčice na sudu je priznao da je malenu pretukao, ali ne i da ju je ubio. Kobne noći u svibnju 2019. zajedno s njezinom majkom odveo ju je na hitnu pomoć, gdje su oboje tvrdili da je pala s terase.


Zoran Albić (25) danas je osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog ubojstva dvoipolgodišnje djevojčice u Negotinu.

Vezani članci Ninoslav Jovanović Otimao djevojčice i šišao žrtve: Malčanski berberin osuđen na doživotni zatvor Prosvjed Pravda za djevojčice, ilustracija Seksao se s djevojčicom, ona zatrudnjela pa pobacila: Muškarac uz olakotne okolnosti dobio samo šest mjeseci zatvora

Djevojčicu Lunu nasmrt je pretukao jer ga je iziritirao njezin plač. Stravičan i neshvatljiv zločin počinio je u svibnju 2019., prije nego što je u Srbiji na snagu stupio novi kazneni zakon prema kojemu je mogao dobiti doživotni zatvor.

Tijekom suđenja je priznao da ju je pretukao, ali ne i da ju je ubio. Monstruozni slučaj potresao je cijelu zemlju, a majka i očuh dijete su kobne večeri odveli na hitnu pomoć te su tvrdili da je palo sa terase. Njihove tvrdnje bile su sumnjive i liječnicima i istražiteljima. Pretragom kuće u kojoj su živjeli pronađeni su tragovi krvi u sobama te je utvrđeno da je Albić te večeri bio u provodu te je pijan došao kući. Plač djevojčice koja se probudila u noći mu je zasmetao te ju je nasmrt pretukao.

Majka je, prema riječima jednog izvora bliskih istrazi, sve znala, ali ga je štitila potvrdivši njegovu priču, piše Blic.

Očuh monstrum otprije je poznat policiji i ima podeblji policijski dosje, a još kao maloljetnik prijetio je svojoj srednjoškolskoj profesorici preko Facebooka.

"Ima da dobijete potres mozga i u komi da budete. Imam i ja palicu u kući. I pištolj ako niste znali. Stvarno ću vas naći i gotovi ste. Ubit ću vas negdje u mraku", samo je dio prijetnji koje joj je uputio. Tada je imao 17 godina.