Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije mu mogao vratiti dug

Za ubojstvo bratića 30 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dejan Čemerika (21) iz međimurskog mjesta Palinovca danas je na Županijskom sudu u Varaždinu nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvorske kazne zbog teškog ubojstva Marija Čemerike iz koristoljublja.

Dejan je bratića Marija (31) ubio u travnju ove godine, na Uskrsni ponedjeljak, kako mu ne bi morao vratiti 4500 eura i 70.000 kuna koje mu je Mario posudio. Dejan je SMS porukom na Uskrsni ponedjeljak dogovorio s Mariom sastanak na napuštenu poljoprivrednom zemljištu uza cestu između Podturena i Ferketinca. Kad se noću Mario dovezao do mjesta sastanka, Dejan ga je kroz prozor automobila napao kuhinjskim nožem. Mario je uspio izići iz automobila, a bratić ga je još nekoliko puta ubo nožem.

Obdukcijom je utvrđeno da je Mario zadobio ukupno devet ubodnih i ubodno-reznih rana koje su izazvale unutarnje krvarenje od posljedica kojih je i preminuo. Dejan je ostao na mjestu zločina, a policijskim službenicima koji su došli na mjesto događaja rekao je da su on i Mario bili napadnuti. Poslije je utvrđeno da je to bila laž te je Dejan priznao zločin.

Sud mu nije povjerovao da je bila riječ o nužnoj obrani. Sudac Igor Pavlic ocijenio je da je Dejanov čin bio okrutno, bešćutno, hladnokrvno i pomno planirano ubojstvo, u kojem je Dejan pokazao izrazito visok stupanj okrutnosti i upornosti. (Hina)

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima Jill Dando Tko je na snimci? Novi trag u ubojstvu omiljene britanske voditeljice: Sumnjaju da joj je presudio poznati srpski zločinac

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene