Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog seksualnog zlostavljanja četverogodišnje kćerkice, optuženi otac, 39-godišnji N. V., jučer je na Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na dvije godine i sedam mjeseci zatvora.


Teretilo ga se za spolnu radnju s nemoćnim djetetom izjednačenu spolnom odnosu te za rodoskvrnuće zbog toga što je 3. siječnja ove godine u obiteljskom stanu skinuo kćer, pipao je i lakše je ozlijedio oko spolovila.

Vezani članci Zvjezdana Bogdanović - 2 Još se čekaju rezultati nalaza slučaja iz Nove Gradiške, iz Ministarstva poručuju: "Mi ih požurujemo, ali izvide ne radimo mi" Prosvjed Inicijative Spasi me, ilustracija Udruga za ravnopravno roditeljstvo tvrdi da Inicijativa "Spasi me" nije stručna: "Zašto su oni jedini pozvani o tome diskutirati?"

Samog spolnog odnosa nije bilo, ali su tragovi njegove sperme pronađeni na djevojčičinim gaćicama, što je, uz njezin iskaz, bio nepobitan dokaz protiv optuženog.

Njegov je čin otkriven jer je djevojčica sve ispričala majci i njezinoj teti.

Poslije je sve ponovila u razgovoru s psihijatrom, pri čemu je na lutki točno pokazala što joj je tata radio.

Sutkinja Mira Tecilazić Bašić obrazložila je da je optuženi dobio manju kaznu jer nije bilo spolnog odnosa, a inače je, kako su o njemu govorili svi svjedoci, neporočna osoba koju kći i dalje iznimno voli i za njim tuguje.

Zbog svega toga sud je zaključio da se možda ipak radilo o izoliranom incidentu te mu je ublažavanjem kazne dana prilika da se pribere i bude dobar otac.