Pod tekst o zapljeni droge na lokalnom portalu muškarac je javno vrijeđao policiju. Dobio je 700 kuna kazne, dok su drugog muškarca kaznili s 400 kuna.


"Neka mi protresu k... i stave si ga u usta", napisao je muškarac iz Slavonskog Broda pod tekst na portalu i Facebook stranici ebrod o zapljeni droge i uličnoj redukciji. Tekst je objavljen 20. ožujka 2019. Drugi muškarac pod tekst je napisao „de lešinari“.

Vezani članci Privođenje osumnjičenih za napad u Puli (Foto: Dnevnik.hr)3 Napadačima na umirovljenika u Puli određen istražni zatvor: Vrijeđali ga pa se prije napada otišli u stan presvući MUP će svakog dana objavljivati podatke o nasilju u obitelju (Foto: Getty Images) Predao se osumnjičeni za brutalno premlaćivanje djevojke u Splitu, na policiju došao s odvjetnikom

Otprilike mjesec dana nakon što sam postavio komentar, policijski auto mi je došao pred kuću. Pitao sam ih o čemu se radi, a jedan policajac mi je pokazao isprintani papir na kojem je bio moj komentar. Rekli su mi da se moram javiti u stanicu ako je moguće u toku dana. Ja sam odmah otišao. Tamo su me dva policajca ispitala. Nisam dugo bio u stanici, duže sam čekao da me prime. Pitali su me zašto sam to napisao, kazali da moraju napraviti izjavu i da navedem neki razlog zbog napisanog komentara", za ebrod je rekao muškarac kojem su nakon toga rekli da će dobiti poziv na sud te da tamo kaže sve što je rekao i policiji.

"Nakon mjesec dana mi je došla kazna. Nisam išao ni na sud ni gdje drugdje, samo su mi poslali prekršajni nalog i kaznu. Inače, kazao sam da nikog nisam osobno uvrijedio niti mislio zlo određenoj osobi, na to sam dobio odgovor da je to uvreda policije i države", kazao je muškarac koji je dobio kaznu od 700 kuna. Drugookrivljenog muškarca kaznili su s 400 kuna.

Krešimir Šimić, policijski službenik za odnose s javnošću Policijske uprave Brodsko-posavske objasnio je ebrodu kako su postupili na temelju Prekršajnog zakona.

„Nema razlike između vrijeđanja ili omalovažavanja za vrijeme postupanja policije ili vrijeđanja i omalovažavanja naknadno neprimjerenim komentarima na društvenim mrežama. Nakon utvrđivanja podataka osobe, policija podnosi optužni prijedlog Općinskom sudu. Predviđena kazna za navedeni prekršaj je od 200 do 750 kuna ili kazna zatvora do 30 dana“, kažu u policiji.