Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prihvaćena žalba

Vrhovni sud povećao kaznu Kovaku s 10 na 15 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud prihvatio je žalbu šibenskoga Županijskog državnog odvjetništva u postupku protiv 43-godišnjega Tomislava Kovaka, koji je lani u siječnju automobilom usmrtio 52-godišnjega Zorana Bujasa, te mu je kazna zatvora povećana s 10 na 15 godina, objavljeno je na internetskim stranicama DORH-a na kojima se navode inicijali optuženika i žrtve.

U kaznenom predmetu protiv optuženoga Kovaka zbog teškog ubojstva Bujasa, počinjenog 31. siječnja 2008. u Bilicama, u blizini Šibenika, ŽDO je zaprimio presudu Vrhovnoga suda kojom je prihvaćena žalba državnog odvjetnika zbog odluke o kazni te je optuženik osuđen na zatvorsku kaznu od 15 godina, navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Hrvatska stranka umirovljenika Vladi poslala 11 zahtjeva - 3 Očekuju odgovor Jedva spajaju kraj s krajem: Umirovljenici Vladi poslali zahtjeve, poznati detalji Slika nije dostupna Počelo suđenje Kovaku koji je pregazio ženina ljubavnika

>> Kovaku 10 godina za ubojstvo

Županijski sud u Šibeniku izrekao je Kovaku 15. listopada 2008. godine kaznu od 10 godina zatvora, a u obrazloženju presude bilo je navedeno da je optuženik pri počinjenju kažnjivoga djela bio smanjeno ubrojiv te da se pokojni Bujas prema njemu grubo ponašao.

Tomislav Kovak priznao je tijekom suđenja da je počinio kažnjivo djelo, no rekao je da se ono nije zbilo onako kako je opisano u optužnici. Po optužnici, Kovak je Bujasa udario automobilom, srušio ga te preko njega prešao nekoliko puta.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene