Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vrhovni sud o žalbi osuđenog za ubojstvo don Mije Stijepića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud razmatrao je u srijedu žalbu Mate Ćurkovića (28) kojega je lani šibenski Županijski sud nepravomoćno osudio na 11 i pol godina zatvora zbog ubojstva svećenika Mije Stijepića iz Posedarja, pokušaja silovanja maloljetnice te krađe svećenikovih osobnih stvari i automobila.

Odluku o Ćurkovićevoj žalbi Vrhovni sud donosi iza zatvorenih vrata, a javnosti će biti poznata tek nakon što sud o njoj obavijesti stranke u postupku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pobijanje presude na Ustavnom sudu 'Ukoliko je Glavaš kriv, onda su trebali izreći maksimalnu kaznu' Slika nije dostupna Odbijena žalba Vrhovni sud potvrdio sedam godina Zagorcu

Glasnogovornik i sudac Vrhovnog suda, Dražen Tripalo, kazao je kako ne može nagađati kada će sudsko vijeće donijeti odluku.

Ćurkovićev branitelj, odvjetnik Mirko Batarelo rekao je da je u žalbi zatražio ukidanje prvostupanjske presude zbog nepotpuno utvrđenih činjenica i pogrešne odluke o kazni.

Naglasio je da je sudsko vijeće upozorio i na povredu Zakona o kaznenom postupku jer je sudac koji je donio prvostupanjsku presudu u ovom postupku vodio raspravu, ali i određene istražne radnje. To je, po njegovom mišljenju, dovoljan razlog za ukidanje presude.

Najveći dio suđenja, započetog u srpnju 2004., bio je zatvoren za javnost.

Prema optužnici, Ćurković je don Miju Stijepića usmrtio udarcem kamenom u glavu na plaži u blizini Pirovca 21. lipnja 2003. i uzeo mu automobil, a zatim se vratio i opljačkao ga. Tri dana poslije pokušao je silovati maloljetnu autostopisticu na cesti prema Gaćelezima u zaleđu Vodica.

Ćurković je početkom lipnja pušten iz pritvora jer mu pravomoćna presuda nije donesena u roku od dvije i pol godine, koliko je
maksimalno mogao biti u pritvoru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene