Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobio visoku kaznu

75-godišnjak vozio u krivom smjeru Istarskim ipsilonom: Policija vozačima poslala ozbiljno upozorenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U utorak je 75-godišnjak vozio automobil u krivom smjeru po Istarskom ipsilonu. Policija upozorava vozače na opasnost od takvih situacija.

Istarska policija je u utorak oko 14:20 sati zaprimila dojavu da se Istarskim ipsilonom u suprotnom smjeru kreće vozilo kojim upravlja starija osoba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Određen istražni zatvor Detalji jurnjave u suprotnom smjeru po Ipsilonu: Njemica se zabila u policiju pa zaključala, izvukli je kroz razbijeno staklo Slika nije dostupna Na Istarskom ipsilonu Pucao joj u gume: Njemica vozila u suprotnom smjeru, oštetila aute, pokušala pregaziti policajca pa završila na psihijatriji

Koncesionar je odmah zatvorio ulaz na autocestu, a policijski službenici su oko 14:30 sati zaustavili automobil Seat, pulske registracijske oznake, kojim je od čvora Ivoli prema Žminju u suprotnom smjeru upravljao 75-godišnjak.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policijski službenici izdali su vozaču prekršajni nalog na iznos od 10.000 kuna te su mu izrekli zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Policija upozorava vozače

PU istarska upozorava da je vožnja u suprotnom smjeru zasigurno jedan od najtežih prekršaja koje vozač može napraviti na autocesti. Vrlo često takav prekršaj rezultira prometnim nesrećama i stradanjima osoba.

Razlog vožnje u suprotnom smjeru na autocestama najčešće je povezan s nepažnjom i nedostatnom koncentracijom vozača prilikom uključivanja na kolnik prometnice (premorenost, neiskustvo u vožnji autocestom, alkohol i dr.), a znatno rjeđe se radi o nepoznavanju prometne signalizacije ili samim nedostacima prometne signalizacije.

Iz policije savjetuju vozačima koji primijete vozilo koje vozi u krivom smjeru ili nakon obavijesti HAK-a da brzinu kretanja vozila smanje na 40 km/h, koriste samo desnu prometnu traku, ne koriste traku za pretjecanje, ne koriste traku za zaustavljanje vozila u nuždi, ne pretječu vozila, ostanu na radijskom kanalu na kojemu se daju obavijesti HAK-a, slijede upute policije te upute djelatnika autocesta i pridržavaju se postavljenoj promjenjivoj ili privremenoj prometnoj signalizaciji.

Ako ste ušli u krivom smjeru...

Vozačima koji su ušli na autocestu u pogrešnom smjeru policija savjetuje da se ne okreću na autocesti, ne voze unatrag, onoga trenutka kad vide svjetla vozila iz suprotnog smjera, odmah skrenu na traku za zaustavljanje u nuždi, uključe sve pokazivače smjera i izađu iz vozila.

Pritom trebaju obući reflektirajući prsluk i udaljiti se od automobila, po mogućnosti na rub ceste ili na zelenu površinu, nazvati 112 ili 192 i pričekati dolazak policajaca koji će ih na siguran način izvesti s autoceste.

Policija upozorava vozače da prilikom uključivanja na autocestu obrate pozornost i da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju i da se ne okreću polukružno kako se ne bi kretali u suprotnom/zabranjenom smjeru autoceste, odnosno kako ne bi došlo do prometnih nesreća i neželjenih posljedica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene