Očevid nakon nesreće (Foto: Arhiva/Zeljko Mrsic/Pixsell)
Očevid nakon nesreće (Foto: Arhiva/Zeljko Mrsic/Pixsell)

Vozaču (40) koji je pomogao s mjesta nesreće, a da nije pomogao ozlijeđenoj djevojci prijete tri godine zatvora. Protiv njega se trenutno vode dva prekršajna postupka.


Vozač (40) koji je u ponedjeljak u Splitu na pješačkom prijelazu oborio pješakinju (17), a onda pobjegao s mjesta nesreće, već je dvaput ove godine uhićen s marihuanom.

Protiv njega se trenutno vode dva prekršajna postupka zbog posjedovanja nedozvoljenih tvari, a u kakvom je stanju bio kada je izazvao nesreću, znat će se kada bude gotova analiza njegove krvi i urina izuzetih nakon nesreće.

On je s mjesta nesreće pobjegao bez da je pokušao pomoći teško ozlijeđenoj djevoci, a uhićen je oko 21 sat, tri sata nakon nesreće, u svom stanu. Uhićenju se nije opirao i ponašao se kao da se ništa nije dogodilo, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon uhićenja noć je proveo u pritvoru, a u utorak je počelo njegovo ispitivanje u Državnom odvjetništvu. Zbog izazivanja nesreće i nepružanja pomoći ozlijeđenoj djevojci prijeti mu do tri godine zatvora.

Djevojka (17) iz nesreće je izašla s potresom mozga i slomljenom ključnom kosti, a uskoro bi mogla biti puštena na kućnu njegu.