Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počinio sedam prekršaja

Vozač bez položenog vozačkog ispita bježao od policije, pa kažnjen s gotovo 40.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S gotovo 40.000 kuna kažnjen je 35-godišnji vozač bez položenog vozačkog ispita jer je bježeći od policije u zagrebačkom naselju Dubrava počinio čak sedam prekršaja, objavila je zagrebačka policija u četvrtak.

Vozač je odmah uhićen i priveden na Općinski prekršajni Sud u Zagrebu, gdje mu je zbog niza prekršaja izrečena novčana kazna u iznosu od 38.900 kuna, stoji u izvještaju.

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Kamion na cesti dobio vrtoglavu kaznu Koja neodgovornost: Pijan i bez ikakvih dokumenata vozio kamion i bježao policiji po Kaštelima

Nevjerojatan niz prekršaja tog vozača sastoji se od: vožnje prije stjecanja prava, vožnje po žutoj traci, nepropisnog prestrojavanja, nepostupanja po naredbi policijskih službenika, prolaska kroz crveno svjetlo na semaforu, vožnje suprotnim smjerom i nepoštivanja prometne signalizacije.

Policijski su službenici na križanju Ulice Dubrava i Luka odvojak I., u srijedu oko 13 sati, uočili 35-godišnjeg vozača osobnog automobila marke Citroen koji se kretao Ulicom Dubrava po prometnoj traci namijenjenoj za promet javnog gradskog prijevoza. Kasnije je nastavio nepropisno voziti pa su policijski službenici započeli postupak zaustavljanja vozila i vozača u pokretu, zvučnim i svjetlosnim signalima te pomoću tablice ''Stop policija''.

Vozač se oglušio i dao u bijeg, namjerno prošao na crveno svjetlo te je zbog gustoće prometa vozio u zabranjenom smjeru. Na raskrižju Aleje javora i Ulice breza, policijski službenici osumnjičenog vozača sustigli su i na siguran način zaustavili.

Osumnjičeni kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi dokazao svoj identitet. Daljnjim provjerama utvrđeno je kako je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije, stoji u izvještaju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene