Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog zloporabe položaja i ovlasti

Voditelj službe Porezne uprave za borbu protiv prijevara s PDV-om završio - u pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rukovoditelj u Poreznoj upravi u Zagrebu završio je u pritvoru zbog zloporabe položaja i ovlasti, tako da je drugima izrađivao žalbe, prigovore i upravne tužbe na rješenja Porezne uprave, s ciljem izbjegavanja ili smanjenja poreznih davanja.

Osumnjičeni 55-godišnji muškarac bio je zadužen za koordiniranje postupanja Porezne uprave tijekom provođenja poreznih nadzora prema određenim pravnim osobama, pri čemu je za cijelo vrijeme trajanja poreznog nadzora izrađivao žalbe, prigovore, mišljenja i obrazloženja za navedene pravne osobe, priopćio je PNUSKOK na svojim web stranicama.

Pročitajte i ovo Novac, ilustracija Dobra vijest za mnoge Porezna uprava objavila kada počinje isplata povrata poreza i do kada će svima sjesti novac Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“

PNUSKOK ga sumnjiči da je od ožujka 2007. do lipnja 2017. godine, kao voditelj Službe za nadzor poreza na dodanu vrijednost i borbu protiv prijevara u PDV-u, u Središnjem uredu Porezne uprave Ministarstva financija, u više desetaka slučajeva poduzimao radnje u cilju da pojedinim fizičkim i pravnim osobama omogući izbjegavanje, odnosno manje plaćanje poreznih obveza koje su prethodno poreznim nadzorom utvrdili djelatnici Porezne uprave.

"Naime, okrivljenik je u ime tih fizičkih i pravnih osoba izrađivao žalbe i prigovore, te upravne tužbe na pojedine zapisnike i rješenja Porezne uprave, kao i druge dokumente na temelju kojih se mogla spriječiti ili odgoditi naplata utvrđenih poreznih obveza. U realizaciji navedenog okrivljenik je, protivno zakonskim odredbama, Kodeksu i internim uputama Porezne uprave Ministarstva financija te pravilima službe, pristupao Informacijskom sustavu Porezne uprave i koristio podatke koji su mu bili potrebni za sastavljanje navedenih dokumenata nakon čega ih je dostavljao i priopćavao fizičkim i pravnim osobama", stoji u priopćenju.

Policija je osumnjičenog 55-godišnjaka privela nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, priopćeno je pak iz MUP-a. Policija ga sumnjiči za počinjenje kaznenog djela "Zlouporaba položaja i ovlasti" iz čl. 291. st.1. Kaznenog zakona RH.

Privedenog poreznog rukovoditelja policija je prepratila i u istražni zatvor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene