Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu danas je podiglo optužnicu protiv voditelja jedne poslovnice Privredne banke kojega tereti da je prisvojio gotovo milijun eura.


'Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je od početka 2002. do ožujka 2005. godine u Zagrebu, kao voditelj poslovnice banke zloupotrijebio svoje ovlasti i autoritet voditelja poslovnice te raznim fiktivnim transakcijama prisvojio iznos od 968.555,66 eura', izvijestilo je Državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama.

Vezani članci Plaćanje kredita odgođeno je za 3 do 6 mjeseci za korisnike PBZ-a koji su pogođeni krizom PBZ omogućuje odgodu plaćanja svim korisnicima kredita do šest mjeseci PR PBZ banka godine u Hrvatskoj

Navedeni mu je novac radi oročenja u banci u više navrata predavao ekonom jedne vjerske institucije, navodi Državno odvjetništvo RH.

U Državnom odvjetništvu nisu otkrili identitet optuženog, navodeći tek da je riječ o 55-godišnjaka inicijala Z. K. Terete ga za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, zbog čega mu prijeti i do deset godina zatvora.