Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šibenska policija jučer je u Vodicama oduzela veću količinu oružja koju su otkrili radnici obavljajući građevne radove na jednoj kući, kazao je načelnik šibensko-kninske Policijske uprave Branko Peran.


Razbijajući strojevima betonsku ploču, radnici su otkrili skrovište oružja te je prava sreća, kako je kazao Peran, što se nije dogodila eksplozija.

Vezani članci Ilustracija Moguća kašnjenja: Zbog radova posebna regulacija željezničkog prometa u Zagrebu i Zaprešiću Mladić prijetio da će se baciti sa zgrade - 2 Drama u Vodicama: Uznemireni mladić satima prijetio da će se baciti sa zgrade

U skrovištu je bilo 11 ručnih bomba, dva metra sporogorućeg štapina, 206 komada streljiva, 23 detonatorske kapisle i pola kilograma eksploziva.

U sklopu akcije 'Manje oružja - manje tagedija' na drniškom području u zaseoku Zelićima jedan je muškarac policiji dragovoljno predao oružje koje je posjedovao. Među oružjem se nalazila i ručna bomba engleske proizvodnje iz 1943. Između ostalog, predao je 21 ručnu bombu i oko tisuću komada streljiva. 

Slučaj u Vodicama policija će posebno obraditi jer nije riječ o dragovoljnoj predaji te će utvrditi tko je vlasnik pronađenog oružja.

Načelnik Peran je još jednom pozvao građane da predaju oružje koje drže u svojim kućama i okućnicama, a svi koji to učine dragovoljno ne će biti kažnjeni.

Od 1. rujna prošle godine, kad je počela akcija 'Manje oružja - manje tragedija', do 31. siječnja ove godine na području šibensko-kninske Policijske uprave prikupljeno je ukupno 16 komada automatskog i 376 komada rasprskavajućeg oružja, 20 komada oružja dopuštena za držanje, 13.262 komada streljiva te 3,5 kilograma eksploziva.