Mjenjačnica, ilustracija
Mjenjačnica, ilustracija Foto: Ivo Cagalj/Pixsell

Vlasnik mjenjačnice spremio je u džep dva milijuna kuna. U Odjelu općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom osumnjičenim za prijevaru na štetu 64-godišnjakinje, 72-godišnjaka i 64-godišnjaka.


Oštećena 64-godišnjakinja 23. studenog 2018. u Šibeniku je osumnjičenom vlasniku mjenjačnice donijela 10 tisuća eura koje je htjela promijeniti u kune. On joj nije bio u mogućnosti promjenu napraviti odmah, već je oštećenoj izdao pravovaljani dokument u kojem je naznačio da će zaprimljeni novac vratiti do 30. studenog 2018.

Vezani članci Rekordna zapljena ilegalnog duhana na području PU varaždinske - 1 Rekordna zapljena duhana varaždinske policije: Prekršio samoizolaciju pa pokušao prošvercati 6 tona duhana Josip Biljan Iznenada preminuo Josip Biljan, načelnik Policijske uprave ličko-senjske

Vlasnik mjenjačnice sve do 20. siječnja ove godine oštećenu je držao u zabludi da će novac vratiti, a vratio joj je samo 500 eura. Oštećena je za 72 tisuće kuna.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni na isti način oštetio 72-godišnjaka, i to za vrtoglavih 1.920.000 kuna. Muškarac je u mjenjačnicu u više navrata donosio strane valute.

Na isti je način oštetio i 64-godišnjaka, i to za 44.000 kuna.

Šibenska policija izvijestila je da je osumnjičeni, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku.