Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlasnici Credo banke Boris Barač i Mirko Vukoviću, njihovi sinovi Vibor Barač i Marko Vuković te članovi uprave Šime Luketin i Mate Mišić pušteni su kućama oko ponoći.


Čelnici Credo banke tijekom istražnog postupka bit će na slobodi. Odlučila je to Ljiljana Stipišić, istražna sutkinja u ponedjeljak u oko 23 sata i 30 minuta kada im je saopćila da su slobodni. Odbila je prijedlog Državnog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora vlasnicima Credo banke Borisu Baraču i Mirku Vukoviću, njihovim sinovima Viboru Baraču i Marku Vukoviću te članovima uprave Šimi Luketinu i Mati Mišiću.

Vezani članci Damir Škaro izašao iz istražnog zatvora (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) - 7 Damir Škaro izašao na slobodu: Ispitani su svi svjedoci pa je državni odvjetnik predložio ukidanje pritvora Privođenje osumnjičenih za napad u Uzdolju (Foto: Dnevnik.hr/Dusko Jaramaz/PIXSELL) Pustili sedmoricu od 16 napadača u Uzdolju, moraju se javljati policiji i ne smiju se približavati kafiću

Pritvor je zatražen zbog njihovog mogućeg utjecaja na svjedoke. Svoj šestorici na teret se stavlja zloporaba položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju koja je dovela do sloma nedavno likvidirane Credo banke. Počinjena materijalna šteta od oko 500 milijuna kuna. Sva šestorica negiraju optužbe koje im se stavljaju na teret. (VLM Agencija)