U Svetom Petru u Šumi u nedjelju u 15:30 vlak je naletio na automobil.

Galerija


Istarska policija javlja kako je Opel Corsa prelazila preko željezničke pruge Pula Pazin. U automobil je tada udario vlak. Vozač (60) je ostao zarobljen, ali pri svijesti. 

Vezani članci Vlak naletio na vozilo u blizini Vodnjana 01 Tragedija u Istri: Vlak naletio na automobil, poginula jedna osoba Pogled s pruge U naletu vlaka nedaleko od Unešića ozlijeđen muškarac, prevezen u šibensku bolnicu

"Vatrogasci su izvukli vozača iz smrskanog automobila. Prevezen je u pulsku Opću bolnicu, a težina ozljeda još nije poznata", naveli su iz istarske policije.

Nesreća se dogodila kada je 60-godišnji vozač upravljao automobilom Opel, pulske registarske oznake te je na županijskoj cesti 5076 udario u branik koji je bio spušten radi prolaska vlaka, koji je prometovao na relaciji Pula – Buzet. Nakon što je udario u branik, vozač je Opelom prošao ispod njega i u vrijeme dok je prelazio preko željezničke pruge, u automobil je udario vlak kojim je upravljao 33-godišnji strojovođa. Od siline udarca, automobil je odbačen na travnatu površinu", javlja policija.

Vozač automobila prevezen je u pulsku bolnicu, a težina njegovih ozljeda zasad nije poznata. U trenutku nesreće u vlaku se nalazilo devet osoba, a nitko od njih nije ozlijeđen.

Policija će protiv vozača automobila pokrenuti prekršajni postupak.