Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnjiva kupnja

Krim policija u uredu Andre Vlahušića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovačkog gradonačelnika Andru Vlahušića jutros je u uredu posjetila policija.

Nije bila riječ o prepadu policije i nenadanom ulazu u gradonačelnikov ured, već je s Vlahušićem sve bilo ranije dogovoreno, doznaje se iz PU dubrovačko-neretvanske. Navodno se radi o istrazi oko kupnje kuće na otoku Šipanu, tzv. Dubravke, koja je bila u vlasništvu Pere Vićana i koju je otkupilo Društvo prijatelja dubrovačkih starina za milijun kuna.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

Policija istražuje je li bilo nepravilnosti prilikom kupnje kuće, a kako se društvo nalazi u vlasništvu grada Dubrovnika, u istragu je uključen i sam gradonačelnik Vlahušić.

Društvo prijatelja dubrovačke starine (DPDS) trebalo je dio novca doznačiti gradu. Bivši predsjednik DPDS-a Denis Orlić, pišu mediji, tvrdio je kako je ta svota plaćena na osnovi gradskog naloga, točnije gradonačelnika Andre Vlahušića, bez suglasnosti gradskog vijeća. Orlić tvrdi da je zapravo riječ o predujmu polovice zarade od ulaznica na gradske zidine koje je društvo, po novom ugovoru, obvezno doznačiti u gradski proračun. No kada je Vićan zatražio pet milijuna kuna za spomenutu zgradu, vladajuća koalicija odbila je ponudu 'Dubrovačkog primorja'.

S druge strane Vlahušić je zanijekao da postoji nalog te je naveo kako je predsjednik DPDS-a novac uplatio samoinicijativno. Istraga kupnje šipanske nekretnine izazvala je burne rasprave na prošloj sjednici gradskog vijeća.

Vlahušić pozvao policiju

Nakon dugog čekanja, gradonačelnik je ipak odlučio izaći pred novinare. Kaže, ja sam sam pozvao policiju. 'Ja sam jutros bio i kod državnog odvjetnika, mi smo se jučer čuli s policijom; i Grad će pripremiti svu dokumentaciju koja je u Gradu Dubrovniku i mi ćemo to staviti na raspolaganje', rekao je Vlahušić.

'Znači, 13.travnja ne postoji nikakav ni usmeni ni pismeni nalog da se 13.travnja bilo što društvu Dubrovačko primorje da', dodaje Vlahušić. Kako pismeni nalog ipak postoji potvrdio je novi predsjednik Društva prijatelja starine Hrvoje Macan.

'Neusklađenost u izjavama između gradonačelnika, zamjenika., predsjednika Gradskog vijeća, predsjednika Društva prijatelja starina je očito izazvala DORH i ostale da vide što se radi, smatra HDZ-ovka Dubravka Šuica.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene