Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Završena istraga

Vinkovci: U šest mjeseci prokrijumčarili 37 kg droge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je o završetku kriminalističkoga istraživanja nad devet hrvatskih državljana s područja vukovarsko-srijemskih mjesta - Ivankova, Andrijaševaca i Starih Mikanovaca, te državljaninom BiH, koje se sumnjiči za zlouporabu opojnih droga.

Prema riječima načelnika Odjela kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske Gorana Lovrića, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičenici od kraja 2011. pa sve do 2. lipnja 2012. u više navrata krijumčarili drogu tipa marihuana, prokrijumčarivši ukupno oko 37 kg droge.

Prokrijumčarena marihuana manjim dijelom je prodavana na području Vinkovaca, a veći dio na području Zagreba, Pule, Rijeke i Splita. Lovrić je također naveo kako je u organiziranju krijumčarenja droge ključnu ulogu imala četveročlana obitelj iz Ivankova, koja je drogu preuzimala, skrivala i omogućavala distribuciju do kupaca.

Vrijednost prokrijumčarene droge procjenjuje se na oko 700.000 kuna. Tijekom pretrage stanova i drugih prostorija u kojima žive osumnjičenici policija je zaplijenila više od 2 kg marihuane, 4 sadnice biljke kanabis, digitalne vage te veći broj mobilnih telefona. Šest osoba hrvatskih državljana su uz kaznenu prijavu privedeni županijskom državnom odvjetniku u Vukovaru. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Ilustracija Kemiijski dodaci Dolaze iz iz podrumskih laboratorija, a mladi završavaju na psihijatriji zbog paranoje i halucinacija: Samo jedan ovakav joint može i ubiti

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene