Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utajili porez

Velika međunarodna akcija USKOK-a i policije: Uhićen poznati trgovac luksuznim automobilima i još deset osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija i USKOK proveli su veliku akciju koja je bila usmjerena na razbijanje skupine utajivača poreza.

Uz hrvatske istražitelje, u akciji policije i USKOK-a su sudjelovali i istražitelji iz Njemačke, Češke, Slovačke i Bugarske. Prikupljanje potrebnih podataka trajalo je mjesecima, a akcija je finalizirana u četvrtak ujutro.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica Afera Geodezija Malenica: ''Kövesi je poslala pismo, u njemu jedno ne spominje'' Ilustracija Uskok traži informacije Dnevnik Nove TV neslužbeno doznaje: EPPO uopće nije izvijestio USKOK, a trebao je, o istrazi koju su pokrenuli u studenom 2023.

Uhićen je poznati domaći trgovac luksuznim automobilima, piše Jutarnji list. Policija je pokucala na vrata nekolicini njegovih suradnika zbog sumnje da su uvozili skupocjena vozila, prodavali ih, ali pritom nisu plaćali PDV i druga davanja.

Obavljeni su pretresi doma i poslovnih prostora tvrtki navedenog trgovca na zagrebačkoj Knežiji te na adresama još deset osumnjičenih osoba među kojima je i njegova supruga. Istodobno su provedene i pretrage tvrtki supružnika u Münchenu i Pragu. U istrazi je sudjelovao i Samostalni sektor za financijske istrage Ministarstva financija.

Na popisu osumnjičenih su i druge tvrtke navedenog trgovca sa sjedištem u Zagrebu. Osumnjičene se tereti da su u Njemačkoj kupovali uglavnom luksuzne automobile Mercedese, BMW-e i Audije te ih prodavali kupcima u Hrvatskoj. PDV nisu plaćali ni u Njemačkoj ni u Hrvatskoj. S najmanje 35 uvezenih automobila na taj način oštetili su državni proračun za približno 3,1 milijun kuna.

Među kupcima su, kako navodi Jutarnji list, zvučna imena iz raznih društvenih sfera - od poduzetnika i odvjetnika do sportskih krugova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene