Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se pomoć iz zraka

Novi požar: Gori kod Galovca, vatra se približila kućama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar je buknuo oko 15 sati na području Galovca u blizini kuća, no vjetar zasad pomaže vatrogascima jer puše od naselja.

Veliki požar buknuo je u oko 15 sati kod Zadra na području Galovca. Požar je buknuo u blizini kuća, pa je zatražena pomoć kanadera.

Pročitajte i ovo Vinko Hrabar spasio dijete iz gorućeg automobila Spasili djete iz plamena Pronađen i drugi heroj, njegovo prezime sve govori: "Vidio sam žensku ruku okrenutu prema djetetu..." Ilustracija Oglasio se vlasnik UZNEMIRUJUĆI VIDEO Konobarica palila šank, vatra zahvatila goste: "Cura je trčala okolo i derala se, prijatelj je imao zapaljena leđa"

Gori gusta makija i šuma.Na terenu je 15-ak vatrogasaca sa pet vozila. 'Iako se vatra približila kućama vjetar nam zasad pomaže i puše od naselja. Ipak potrebna nam je pomoć iz zraka' - rekao nam je Željko Šoša zapovjednik zadarskog JVP-a.

U požaru koji je buknuo jučer u Ondiću kod Udbine u Ličko-senjskoj županiji gori šuma na nepristupačnom terenu i na požarište su jutros upućena dva air tractora te Državna intervencijska postrojba i županijske vatrogasne snage, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

>> Vatrogasac se nagutao dima tijekom gašenja požara na Čiovu

Vatrogasno operativno središte DUZS-a iz Divulja zaprimilo je jučer nešto prije 16 sati zahtjev za pomoć u gašenju požara kod Udbine. Gasila su ga četiri air tractora, JVP Gospić i DVD Udbina. Požar je i dalje aktivan.

Gašenje požara na području Dugobaba i dalje je u tijeku. Požarom je zahvaćeno oko 20 ha makije.  U gašenju sudjeluju županijske vatrogasne snage sa ukupno 35 vatrogasaca i 9 vozila, a požar iz zraka gase zračne snage.

Tijekom gašenja požara na požarištu kod Dugobaba došlo je do kvara na upravljačkim komandama protupožarnog zrakoplova Canadair CL-415. Zrakoplov sletio je u Kaštelanski zaljev te glisirao do helidroma u Divuljama. Kvar na zrakoplovu otklonit će tehničko osoblje Protupožarne eskadrile iz Zemunika.

Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a zaprimilo je zahtjev za pomoć u gašenju požara na području Panja – Hrvace. Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje. U gašenju sudjeluju županijske vatrogasne snage, a požar iz zraka gase zračne snage. Gašenje je u tijeku.

Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a zaprimilo je zahtjev za pomoć u gašenju požara na području Kistanja. Požarom je zahvaćeno oko 4 ha trave, niskog raslinja i borove šume. U gašenju sudjeluju županijske vatrogasne snage, a požar iz zraka gase zračne snage. Gašenje je u tijeku.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene