Varaždinski policajci zaplijenili su u srijedu na autocesti A-4 kod Brezničkog Huma 6,1 tonu duhana vrijednog 3,7 milijuna kuna kojeg je u kamionu prevozio 66-godišnjak iz Varaždina, a koji je prekršio mjere samoizolacije.

Galerija


Varaždinski policajci su u srijedu oko 18,45 sati posumnjali da teret kojeg je prevozio 66-godišnjak ne odgovara popratnoj dokumentaciji pa je kamion prepraćen na parkiralište varaždinske Carine.

Vezani članci Marijana s leta iz Frankfurta - 3 Putnica na letu iz Frankfurta: "Bilo je kaotično, morali smo ispuniti listić, a čovjek do mene pravio se da ne govori hrvatski..." Arsen Bauk (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Oporba kritizirala najavu da se iz samoizolacije može na izbore: ''Stranka zlostavlja struku''

Temeljem naloga varaždinskog Županijskog suda provedena je pretraga kamiona prilikom koje je pronađena 51 kutija ispunjena suhim duhanom ukupne težine 6120 kilograma, kao i krivotvoreni međunarodni tovarni list.

Pričinjena materijalna šteta državnom proračunu procjenjuje se na ime nenaplaćenih trošarina u iznosu od 3.672.000 kuna. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Uz to, utvrđeno je da se osumnjičeni 66-godišnjak nije pridržavao određene mjere samoizolacije o čemu će policija obavijestiti Državni inspektorat. (Hina)