Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krivotvorio i tovarni list

Rekordna zapljena duhana varaždinske policije: Prekršio samoizolaciju pa pokušao prošvercati 6 tona duhana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varaždinski policajci zaplijenili su u srijedu na autocesti A-4 kod Brezničkog Huma 6,1 tonu duhana vrijednog 3,7 milijuna kuna kojeg je u kamionu prevozio 66-godišnjak iz Varaždina, a koji je prekršio mjere samoizolacije.

Varaždinski policajci su u srijedu oko 18,45 sati posumnjali da teret kojeg je prevozio 66-godišnjak ne odgovara popratnoj dokumentaciji pa je kamion prepraćen na parkiralište varaždinske Carine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Akcija index Lažne diplome iz Bosne prodavale se na crnom tržištu, pojavile se i u Hrvatskoj, a u sve je uključena - talijanska mafija Ilustracija Ostavljena djeca Tijelo nestalog dječaka (13) pronašli zakopano u napuštenom povrtnjaku: Prije smrti prebacio je novac s računa

Temeljem naloga varaždinskog Županijskog suda provedena je pretraga kamiona prilikom koje je pronađena 51 kutija ispunjena suhim duhanom ukupne težine 6120 kilograma, kao i krivotvoreni međunarodni tovarni list.

Pričinjena materijalna šteta državnom proračunu procjenjuje se na ime nenaplaćenih trošarina u iznosu od 3.672.000 kuna. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Uz to, utvrđeno je da se osumnjičeni 66-godišnjak nije pridržavao određene mjere samoizolacije o čemu će policija obavijestiti Državni inspektorat. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene