Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na gradilištu Osnovne škole 'Remetinec' u mjestu Remetincu oko 13,30 sati dogodila se nesreća na radu.


U nesreći je smrtno stradao 26-godišnji radnik, zaposlenik građevinskog obrta s varaždinskog područja, priopćila je  varaždinska policija. Očevidom je utvrđeno da se pri prijenosu betona nagnulo teretno vozilo i kran dizalice udario je radnika koji je držao cijev za isisavanje betona, zbog čega je 26-godišnjak smrtno stradao na licu mjesta.

Vezani članci Đorđe Balašević Trajno sjećanje na neprežaljenog panonskog mornara: Hoće li Balašević dobiti svoj trg ili ulicu? "Uputit ćemo prijedlog, on je doista volio naš grad" Varaždin - 3 Grad baroka, sveučilišta, tekstilnog giganta, ali i poznatih zlatnih glavica: Istražili smo kako se živi u hrvatskom Beču

Očevid je obavila istražna sutkinja Županijskog suda u Varaždinu, u nazočnosti inspektora zaštite na radu, a na mjesto nesreće pozvani su i vještaci zagrebačkog centra za kriminalistička vještačenja, koji će također provesti vještačenja. Po nalogu istražne sutkinje tijelo je prevezeno na patološki odjel varaždinske bolnice na obdukciju kako bi se utvrdio točan uzrok smrti. (Hina)