Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgred u Varaždinu

Varaždin: Napadnut direktor srpske reprezentacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jučer je u Varaždinu prije utakmice Srbije i Hrvatske napadnut direktor srpske selekcije.

Prije početka jučerašnje utakmice između mladih nogometnih selekcija Hrvatske i Srbije, u 16.20 sati u Gajevoj ulici u Varaždinu, od strane maloljetnih hrvatskih državljana starosti 15 i 16 godina, došlo je do napada na državljanina Srbije starosti 64 godine. U priopćenju PU varaždinske ne navodi se identitet žrtve napada, no srpski mediji pišu kako se radi o direktoru mlade reprezentacije Srbije Milovanu Đoriću. Desetak počinitelja pokušali su fizički nasrnuti na Đorića i skinuti mu jaknu zato što je na njezinoj poleđini bio natpis 'Serbia'. Nasilnike je u napadu spriječio 32-godišnji građanin uz pomoć policajaca. Pri tome je lakše ozlijeđen savjesni građanin, zadobio je nategnuće gležnja. Đorić prilikom napada nije zadobio vidljive povrede, što je potvrđeno liječničkim pregledom.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

U izjavi za Press Milovan Đorić je rekao da su ga hrvatski huligani mučki napali dok je razgledao izloge sa sudijom Vukadinovićem, ali da nisu uspeli da ga obore na zemlju i skinu mu jaknu. 'Nije to bila tuča, više jurnjava. Bilo ih je desetak, pokušali su mi skinuti jaknu na kojoj je pisalo Srbija, ali nisu uspjeli. Jednog sam dobro udario i bacio na zemlju, pokušao sam i drugog, ali nisam stigao. Kažem vam, ništa strašno se nije dogodilo, uspjeli smo se izvući i pozvati policiju. Nemile scene su trajale najviše dvije minute. Moram naglasiti da je hrvatska policija odlično reagirala i za minutu stigla na mjesto događaja. Reagirali su baš profesionalno', rekao je Đorić.

Protiv počinitelja slijedi podnošenje odgovarajućih prijava nadležnim tijelima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene