Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlak iskočio iz kolosjeka

Uspostavljen promet između Unešića i Perkovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željeznički promet na pruzi između kolodvora u Unešiću i Perkoviću ponovno je uspostavljen večeras u 18,25 sati, izvijestile su Hrvatske željeznice.

Promet između ta dva kolodvora na pruzi Oštarije - Split prekinut je jutros u 6,40 sati jer je iskočio drugi vagon teretnog vlaka s osam vagona natovarenih ureom, koji je iz Kutine vozio u Šibenik.

Pročitajte i ovo Ilustracija Cilj je skratiti putovanje HŽ kupuje nove vlakove za liniju Zagreb-Split: Do kraja 2027. bit će uloženo 100 milijuna eura Željeznička nesreća u Sloveniji na prijelazu Rakitnik - 3 na pruzi FOTO Nesreća u susjedstvu: Vlak se zabio u grupu radnika, ima poginulih i teško ozlijeđenih

Oko 800 metara prije nego je vlak ušao u kolodvor u Perkoviću iz Knina, drugi vagon je iskočio iz kolosijeka i prevrnuo se na bočnu stranu pored pruge. Teret iz vagona se isipao pored pruge, a nastala su i manja oštećenja na pruzi. U događaju nitko nije ozlijeđen i nije bilo opasnosti za okoliš jer su sve ekipe, predviđene za takve okolnosti, stigle na mjesto događaja i uklanjaju posljedice te nezgode. Očevid je u tijeku.

Kad se očistilo mjesto na kojem je bila rasuta urea, vagon je podignut i cijela je kompozicija povučena u kolodvor u Perkoviću. Upravitelj infrastrukture osnovao je sedmeročlano povjerenstvo za istragu od stručnjaka HŽ-Infrastrukture, HŽ-Vuče vlakova i HŽ-Carga.(Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene