Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osumnjičeni za trgovanje ljudima

Uspio pobjeći iz pakla: Dvojac prisiljavao muškarca na prosjačenje, tukli ga i zlostavljali

Beskućnik, ilustracija (Foto: Profimedia/Ilustracija)
Beskućnik, ilustracija (Foto: Profimedia/Ilustracija)
Zagrebačka policija osumnjičila je dvojicu muškaraca za trgovinu ljudima, tereteći ih da su od rujna 2019. sustavno prisiljavali svoju žrtvu na prosjačenje, ali je i omalovažavali, vrijeđali i fizički zlostavljali.

Policijskim istraživanjem obuhvaćeni su 59 i 61 godinu stari muškarci za koje se sumnja da su žrtvu primili u njihovu kuću u Maksimiru te ga, uz obmane i zlouporabu njegova teškog položaja, iskorištavali kao radnu snagu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel

Osumnjičeni su znali da oštećeni ne može samostalno osigurati stambeni prostor pa su ga počeli prisiljavati na prosjačenje u raznim mjestima u Zagrebu i Samoboru. Pritom su od svoje žrtve zahtijevali da dnevno mora pribaviti određeni iznos.

Oštećenog je na lokacije za prosjačenje automobilom odvozio 59-godišnjak koji je svoju žrtvu imao pod stalnim nadzorom, utvrdila je zagrebačka policija.

Kad ne bi uspio isprositi traženi novčani iznos, osumnjičeni bi ga omalovažavali, vrijeđali i fizički zlostavljali. Sumnja se i da su oštećenom zabranili samovoljno napuštanje stambenog prostora, a sve s ciljem uspostave potpunog nadzora nad njim.

Sav novac koji bi oštećeni isprosio, osumnjičeni su zadržali za sebe, a oštećenom su davali samo hranu i osnovne životne potrepštine.

Nakon sustavnog fizičkog i psihičkog maltretiranja i zlostavljanja koje je trajalo do kraja lipnja, oštećeni je uspio pobjeći i svoje zlostavljače prijaviti policiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene