Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema dokaza za silovanje?

Uskoro optužnica protiv ubojice Meksikanke, motiv ostao nepoznat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Optužnica za teško ubojstvo na osobito okrutan način trebala bi protiv 28-godišnjeg Splićanina biti podignuta uskoro. Motiv ubojstva je nepoznat, a u optužnicu neće ući silovanje, koje se dosad navodilo kao mogući motiv.

Uskoro se očekuje podizanje optužnice protiv 28-godišnjeg Splićanina osumnjičenog da je krajem kolovoza 2012. na Marjanu ubio 31-godišnju Meksikanku Selenu Graciano Macedo. Kako javlja Slobodna Dalmacija, mladić bi trebao biti optužen za teško ubojstvo na osobito okrutan način i prijetit će mu kazna od 40 godina zatvora.

Pročitajte i ovo Jill Dando Tko je na snimci? Novi trag u ubojstvu omiljene britanske voditeljice: Sumnjaju da joj je presudio poznati srpski zločinac Slika nije dostupna Ipak 'obično ubojstvo' Mišiću 15 godina zatvora zbog ubojstva Meksikanke na Marjanu!

>> Ubojica Selene Macedo je psihopat

No, u optužnici se navodno neće naći kazneno djelo silovanja ili pokušaja silovanja, što se dosad navodilo kao najvjerojatniji motiv. Razlog za to je nedostatak dokaza.

Prema nalogu splitskog Županijskog državnog odvjetništva za provođenjem istrage, koji je donesen početkom listopada prošle godine kad je Splićanin i uhićen, 'postoji osnova sumnje da je 28-godišnjak u poslijepodnevnim satima 22. kolovoza 2012. u park-šumi na području Županije splitsko-dalmatinske, u namjeri da liši života državljanku Meksika (1981.), uporabom fizičke sile zaskočio na pješačkoj zemljanoj stazi te joj vezao usta i ruke ljepljivom trakom, a potom odnio niz južnu padinu, polegao ju na zemlju i kuhinjskim joj nožem zadao duboku reznu ranu vrata uslijed čega je oštećenica iskrvarila i preminula. Radi prikrivanja tijela prekrio ju je zemljom i kamenjem, tako da je tijelo pronađeno 25. kolovoza 2012. godine'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene