Obavijesti Video Pretražite Navigacija

USKOK traži pritvor za 18 osumnjičenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv skupine koju se sumnjiči da je počinila 159 kaznenih djela i prevarila osam banaka za gotovo 4,4 milijuna kuna danas je podnesen istražni zahtjev kojim se od splitskog Županijskog suda za svih 18 osumnjičenika traži pritvor.


Dvojicu osumnjičenika tereti se da su organizatori kriminalne
skupine, a još dvojicu kao pripadnike skupine. Ostale se sumnjiči za prijevare i krivotvorenja isprava na što su ih poticali prvo i drugoosumnjičeni, dok su im drugo i trećeosumnjičeni u tome pomagali.

Pročitajte i ovo Ilustracija Razotkriveni Policija se oglasila o akciji s USKOK-om: Uhićeni su zaradili stotine tisuća eura, traže još jednog muškarca Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije

USKOK nije objavio identite osumnjičenih, no mediji pišu da su prvo i drugoosumnjičeni Toni Vitaljić i Miro Cvitanić, obojica 26-godišnjaci.

U istražnom zahtjevu se navodi kako su prvo i drugoosumnjičeni od listopada prošle do kolovoza ove godine na području nekoliko županija okupili i organizirali kriminalnu skupinu. 

Sumnja se da su putem oglasa kupili osam tvrtki koje su registrirali na imena osmorice suučesnika, nakon čega su otvorili tekuće račune za navodne zaposlenike na koje su im fiktivno uplaćivali plaće kako bi u bankama imali pokriće za kreditnu sposobnost.

Potom su, tvrdi USKOK, uz pomoć lažnih podataka i pečata kupljenih tvrtki, kod poslovnih banaka podizali autokredite i gotovinske nenamjenske kredite koje nisu vraćali.

Kreditima su kupovali osobne automobile koje su dvojica organizatora prodavali putem oglasnika za 20 do 30 posto nižu cijenu. Za usluge što su podizali kredite ostali osumnjičeni su dobivali manje iznose, tvrde u USKOK-u.

Skupinu se sumnjiči da je na takav način prevarila osam banaka za najmanje 4,37 milijuna kuna.

USKOK nije objavio koliko automobila je skupina preprodala preko oglasa, no mediji pišu da se radi o 40 vozila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene