Sumnjaju da je načelnik na putovanja vodio i ljude koji ne rade u Općini. Na račun općine, sumnja Uskok, kupovao je i odjeću, trošio na benzinskm postajama, u trgovinama mješovite robe.

Galerija +0 Nediljko Bubnjar (Foto: Pixell)

Uskok je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv protiv načelnika općine Škabrnja Nediljka Bubnjara (53) i njegove zamjenice Kristine Erlić (34) zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Sumnjaju da je načelnik izmišljao službena putovanja dok je zapravo išao na privatna i za njih od Općine uzimao dnevnice, za sebe i druge plaćao hotele, hranu. Na račun općine kupovao je i odjeću, a sumnjaju da je općinskim novcem plaćao privatne troškove u ugostiteljskim objektima, trgovinama mješovitom robom...

"Optužnicom se I. okr., kao načelniku Općine Škabrnja, stavlja na teret da je, od 17. siječnja 2008. do 22. ožujka 2009., u namjeri da sebi i drugima pribavi nepripadnu imovinsku korist, u više navrata sačinjavao putne naloge, koje je ovjeravao svojim potpisom i pečatom Općine, u kojima je neistinito navodio da se radi o službenim putovanjima, o čemu nije sačinjavao izvješća o putovanju svjestan da se nije radilo o službenim već o privatnim putovanjima na koja je vodio i osobe koje nisu zaposlenici Općine. Potom je nalagao da mu se isplate dnevnice i plate računi za gorivo, hotelski smještaj i hranu koji su plaćeni poslovnim karticama Općine za njega i druge osobe, te je kupovao odjeću i kožnu galanteriju na račun Općine", priopćio je DORH.

"Na opisani je način okrivljenik sebi pribavio nepripadnu imovinsku korist od 57.466,73 kune, a drugim osobama u iznosu od 7.572,78 kuna, čime je Općinu Škabrnja oštetio za ukupno 65.039,51 kunu. Nadalje, I. okr. je, od 12. lipnja 2013. do 25. rujna 2017., u više navrata poslovnom karticom Općine i virmanima s računa Općine podizao novac koji je koristio za svoje potrebe. Također je poslovnom karticom Općine u više navrata plaćao privatne troškove u raznim ugostiteljskim objektima, trgovinama prehrambenom i mješovitom robom, benzinskim postajama i drugim prodajnim mjestima čime je, na štetu Općine Škabrnja, pribavio sveukupnu nepripadnu imovinsku korist od najmanje 637.502,94 kuna.

Osim navedenog, II. okr. je, kao zamjenica načelnika Općine Škabrnja, od 9. siječnja 2015. do 20. siječnja 2017., s računa Općine u više navrata virmanima podigla najmanje 172.545,32 kune, koji iznos je koristila za svoje potrebe čime je, na štetu Općine Škabrnja, za navedeni iznos sebi pribavila nepripadnu imovinsku korist", stoji u priopćenju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju